Markt 7   5611 EB   Eindhoven

Tel: +31 40 245 24 80

info@queeneindhoven.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Zoover
  • TripAdvisor
Logo Queen Beeldmerk (Wit).png
Zelfstandig werkend kok

Functiecategorie : Keuken

Referentiefunctie : Zelfstandig werkend kok

 

Kenmerken van de referentiefunctie

- Bereiden van (samengestelde) gerechten/gerechtgedeelten uit verse ingrediënten, uit door

leveranciers voorbewerkte en geportioneerde producten en uit halffabrikaten;

- alleenwerkend of incidenteel met een hulp.

Organisatie

Directe chef : bedrijfsleider of directeur/eigenaar.

Geeft leiding aan : niet van toepassing.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en taken

1. Bereiden van gerechten/gerechtgedeelten volgens recept en eigen planning. Daartoe o.m.:

. verrichten van voorbereidende werkzaamheden, zoals wassen, snijden, (vóór)koken,

mengen en roeren;

. beoordelen van de te gebruiken ingrediënten op versheid, houdbaarheid e.d.;

. uitvoeren van de bereidingen, bewaken/controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak,

kleur, vloeibaarheid e.d. en uitvoeren van bijstellingen/bijdoseringen;

. controleren en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden grondstoffen en

(half) fabrikaten.

2. Doorgeefgereed (laten) maken van bestellingen door het uitvoeren van à la minute-kookwerkzaamheden,

portioneren en garneren volgens vastgelegde instructie met betrekking tot

ingrediënten, receptuur, werkmethoden en uiterlijke presentatie.

3. Plannen van de dagelijkse werkzaamheden en bestellen van voedingsmiddelen en andere

voorraadaanvullingen bij vooral vaste leveranciers tegen vaste condities. Ontvangen,

controleren en opslaan van bestelde voedingsmiddelen en andere artikelen. Bewaken van

houdbaarheid en hygiëne.

4. Leveren van inbreng voor de te voeren kaart, menu’s e.d. Ontwikkelen/aanpassen van

recepten, maken van calculaties e.d. en bespreken van afwijkende menu’s voor partijen.

5. Schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en -machines. Signaleren van

bijzonderheden/mankementen aan directe chef c.q. zelf oplossen van kleine storingen.

Afvoeren van afval.

 

6. Overige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld:

. toezien op de werkzaamheden van de hulp, geven van aanwijzingen en letten op de

kwaliteit en op de naleving van de hygiënevoorschriften;

. klaarmaken van eenvoudige maaltijden voor bedrijfsmedewerkers;

. overige, met het bovenstaande verband houdende, werkzaamheden in opdracht van

leidinggevende.

Vereisten:

  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal

  • Representatief en flexibel       

  • Ervaring in de horeca

 

Wij bieden:

  • Arbeidsovereenkomst van 38 uur per week

  • Salaris conform Horeca cao

  • Gezellige werk omgeving